Lavazza Qualita Rossa

Kawa Lavazza Qualita rossa jest mieszanką kawowych ziaren niezwykle cenioną przez kawoszy i stanowi jeden z najpopularniejszych produktów tej marki na świecie. Składa się ona ze średnio palonych ziaren Arabiki i Robusty w proporcjach kolejno 40% do 60%. Uzyskiwany z nich napój  tworzy jest napój charakteryzuje się mocna intensywnością smaku przy lekkiej goryczy i subtelnej słodkości. Szczególnie cenioną cechą Lavazzy Quality Rossy jest jej wyczuwalny, ale nienachalny posmak czekoladowy!

Dlaczego Lavazza Qualita Rossa jest tak popularną i cenioną mieszanką?

  • wysoka jakość użytych ziaren sprawia, że pomimo dużej zawartości kofeiny, delikatna gorycz Lavazzy Quality Rossy podkreśla aromatyczność napoju
  • średnie wypalenie ziaren idealnie równoważy smak napoju – jest on zarazem głęboki i wyrazisty, ale pozbawiony niepożądanego kwaśnego posmaku
  • tym, co wyróżnia kawę Lavazza Qualita Rossa jest unikatowy, wyraźny, ale subtelny (naturalny!) czekoladowy aromat
  • duża gęstość wpływa także na długotrwałe utrzymywanie się niesamowitego smaku Lavazzy Quality Rossy w ustach
  • cechą charakterystyczną kaw zaparzonych z tego produktu jest delikatna pianka o bursztynowym odcieniu
  • tę konkretną mieszankę poleca się szczególnie do espresso, americano bądź cappucino

Parzenie kawy Lavazza Qualita Rossa

  • zaletą kawy Lavazza Crema Qualita Rossa jest jej uniwersalność – może być parzona dowolnie
  • równie dobrze nada się jakikolwiek ekspres (np. przelewowy, automatyczny lub kolbowy), jak i kawiarka czy najprostsze zmielenie ziaren i zalanie ich wrząca wodą

Warto wspomnieć, że popularne stwierdzenie jakoby picie kawy było zwyczajem niezdrowym jest błędne! Dobre jakościowo ziarna (bez znaczenia czy w całości, zmielone czy w postaci kawy rozpuszczalnej) zawierają wiele wartości odżywczych. Kawa Lavazza Qualita Rossa zawiera witaminy B2, B3,  B5, antyoksydanty, które mają działanie rakotwórcze i spowalniające starzenie się organizmu oraz pozytywnie wpływa na trawienie, pracę jelit i krążenie krwi. Nie ma zatem powodu, aby nie pozwolić sobie na chwilę prawdziwej przyjemności z ciemnym, gęstym i aromatycznym napojem.

About the Author

You may also like these